Sulkavan Suursoudut: Miesten SM-yksikön kilpailuraportti – Karjaluoto vailla vastusta

Heikki Karjaluoto

Heikki Karjaluoto

Oulun Kilpa-Veljien Heikki Karjaluoto oli täysin ylivoimainen Sulkavan Suursoutujen 60 kilometrin kuninkuusmatkalla. Kolmannen peräkkäisen voittonsa napannut Karjaluoto oli lähes 14 minuuttia nopeampi kuin 40-vuotiaiden ykkönen Voiton Soutajien Kimmo Huhtanen.

Soutukeli oli lauantaina haasteellinen, sillä kova vastatuuli hidasti matkantekoa toisella puolikkaalla. Karjaluodon loppuaika painui lukemiin 5.26.46. Vuosi sitten mies souti 12,5 minuuttia kovempaa. Viimeksi on miesten voittajaksi soudettu hitaammin vuonna 1999.

– Puolimatkaan saakka oli kilpasoutua ja hyvää vauhtia. Sitten alkoi tulla isoa aaltoa ja ne on yksikölle pahoja. Vika kymmenen kilometriä oli taas ihan mukavaa, mutta toisaalta viimeisellä kolmella kilometrillä oli kova vastainen, Karjaluoto muisteli.

Karjaluoto huomasi jo hyvissä ajoin, että ennätyskeli ei ollut.

– Vähän yllättikin, kuinka raskaalta tuntui. Hengityksen osalta en joutunut tiukoille. Tästä tuli aikamoinen voimaharjoitus.

Lukuisia kertoja Sulkavan kuninkaaksi soutanut Jari Kuhno ei ollut tällä kertaa mukana kisassa.

– Minun tietojen mukaan hänellä on jalkavamma, Karjaluoto kommentoi.

Toiseksi miesten yleisessä sarjassa souti ajalla 5.45.06 Lohjan Seudun Soutajien Timo Juusti, joka roikkui pitkään Karjaluodon kannassa, mutta sippasi pahasti toisella puolikkaalla. Kolmas oli Joutsenon Kullervon Markus Miettinen.

– Käsistä ja jaloista loppui puhti. Vastatuuli oli niillä main kova. Ei vaan kunto riittänyt ja ehkä hiukan ylivauhtia lähdin liikkeelle. Kimmo (Huhtanen) meni sitten vastaisessa ohi. Meinasi pitkä päivä tulla, Juusti kertoi.

Huhtanen on aiemmin saavuttanut yksikössä kakkos- ja kolmossijoja, mutta voitto puuttui. 40 vuotta täytettyään pääsi mies 40-vuotiaiden sarjaan.

– 17. kerta ja ei ollut aiemmin mestaruutta. Tein oman nousujohteisen soudun ja ajalla ei ollut niin väliä, Huhtanen iloitsi.

Teksti: Joni Jäntti

Kuvat: Juhani Kosonen