Klassisten puupurjeveneiden kisa purjehditaan jälleen Helsingin edustalla tulevana lauantaina

, , Comments Off on Klassisten puupurjeveneiden kisa purjehditaan jälleen Helsingin edustalla tulevana lauantaina

Kuva: Suomenlinnan Pursiseura

Rantatapahtumassa kohtaavat kilpailijat ja klassikkoveneistä kiinnostuneet.

Pohjoismaiden suurin puisten purjeveneiden kilpailu Viaporin Tuoppi purjehditaan lauantaina 13.8.2022 jo 38. kerran Helsingin edustalla saaristoradalla. Kilpailua voi parhaiten seurata Kaivopuiston ja Suomenlinnan Länsi-Mustasaaren rannoilta sekä Särkästä ja Pihlajasaaresta käsin.

Vuonna 2020 vuoden veneilytapahtumaksi Suomen Purjehdus- ja Veneilyn (SPV) järjestämässä äänestyksessä valittuun Viaporin Tuoppiin on osallistunut vuosittain noin 150 klassista purjevenettä.

Kahden koronavuoden jälkeen rantaohjelmassa tarjolla mahtavaa tunnelmaa, musiikkia, ruokaa ja juomaa.

Kuva: Suomenlinnan Pursiseura

Viaporin Tuopin järjestäjäseura Suomenlinnan Pursiseura jatkaa lisäksi yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren ja sen meriperinnön hyväksi. Yhteistyö näkyy erityisesti Viaporin Tuoppi -tapahtumassa. John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Säätiö on myös palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja.

Viaporin Tuopille viime vuonna avattu puhdasmeri.fi-sivuston tiimi on auki kaikille venekunnille, jotka osallistuvat kisaan. Venekunnat voivat ilmoittautuessaan pelastaa palan Itämerta ja sen kulttuuriperintöä. Lisäksi Suomenlinnan Pursiseura lahjoittaa jokaisen osallistujan puolesta viisi euroa puhtaan Itämeren hyväksi tehtävään toimintaan.

Pelasta pala Itämerta, tee lahjoitus täällä.